elb

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ELB m. bot.

Bimë barishtore njëvjeçare, me kalli si të grurit, por me thekë me të gjatë që mbillet zakonisht për tagji, për prodhimin e birrës, për të bërë një lloj kafeje etj. Elb pranveror (vjeshtor). Elb dyrreshtor (distik) lloj elbi që e ka kallirin me dy radhë kokrrash dhe që përdoret zakonisht për prodhimin e birrës. Elb i egër bar i keq i kullotave dimërore me kalli si të elbit dyrreshtor, që është i dëmshëm edhe për bagëtinë. Elb vendi. Kalli elbi. Bukë elbi. Kafe elbi. Mbjell elb. Korr elbin.