ekzemë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EKZEMË f. mjek.

Sëmundje kronike e lëkurës që shfaqet me skuqjen e saj dhe me flluska a puçrra të lëngëta ose të thata. Ekzemë e lëngët (e thatë). Ekzemë e gjirit. Ekzemë në dorë.