ekstremizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EKSTREMIZËM m. libr.

Tërësia e pikëpamjeve dhe e synimeve më të skajshme, sidomos në politikë; prirje për të bërë kërkesa e për të kryer veprime që e kalojnë çdo masë; skajshmëri. Shfaqje ekstremizmi. Kundërshtar i ekstremizmit. Ra në ekstremizëm.