ekspresionizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EKSPRESIONIZËM m. art., let.

Drejtim dekadent e formalist në letërsinë e në artin borgjez të shekullit XX, sipas të cilit qëllimi kryesor i artit dhe i letërsisë duhet të jetë shprehja e botës së brendshme subjektive të krijuesit.