ekranizoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EKRANIZOJ kal. kinem.

Bëj një film kinematografik në bazë të një vepre letrare që nuk është shkruar posaçërisht për një qëllim të tillë; e përshtat dhe e kthej në film kinematografik një pjesë teatrale. Ekranizoj një roman (një tregim). Ekranizoj një dramë (një operë, një balet).