dolomit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DOLOMIT m. min. gjeol.

Mineral me ngjyrë hiri në të bardhë, që përmban kalcium e magnez dhe që përdoret për prodhimin e xhamit, të qeramikës etj.; shkëmb prej këtij minerali. Dolomit gëlqeror. Gurët e dolomitit. Shtresë dolomiti.