dollar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DOLLAR m.

1. Njësia monetare bazë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe e disa vendeve të tjera; monedhë që ka këtë vlerë. Dollari amerikan. Kriza e dollarit. Zhvleftësimi i dollarit. Politika e forcës dhe e dollarit.

2. vjet. Njësi e vjetër monetare me vlerë pesë franga; monedhë që kishte këtë vlerë (në Shqipëri para Çlirimit).