dje

Nga Wiktionary

DJE ndajf.

1. Në ditën para së sotmes, një ditë më parë. Që (qysh, deri) dje. Dje në mëngjes (në drekë, në mbrëmje). Dje pasdite (paradite). Dje dhe sot.

2. Në një të kaluar të afërt, pak kohë përpara; në të kaluarën. Deri dje s'dinte gjë. Dje ishim të shtypur, sot jemi të lirë.