divizion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DIVIZION m. ush.

Njësi taktike gjitharmëshe, që përbëhet nga disa regjimente ose brigada dhe nga reparte të posaçme. Divizion këmbësorie (artilerie, tankesh, aviacioni). Komandanti i divizionit.