Jump to content

div

Nga Wiktionary

DIV m.

1. mit. Figurë e përrallave popullore, që parafytyrohej si një përbindësh me trup jashtëzakonisht të madh e me fuqi mbinjerëzore, i cili ha shumë, rrëmben njerëz etj. dhe banon zakonisht në shpella a nën tokë. Shpella e divit.

2. fig. Njeri me trup të madh e të fuqishëm. Diva ishin të gjithë.

3. Përd. mb. sipas kuptimit 2 të emrit. E kishte djalin div.