dinamit

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

DINAMIT m.

Lëndë plasëse që përbëhet nga nitroglicerina dhe nga disa lëndë të tjera të përziera me të dhe që përdoret për të hedhur në erë a për të çarë shkëmbinj, në industrinë e luftës etj. Llokume dinamiti. Fuqia shpërthyese e dinamitit. E hodhi në erë (e shpërtheu) me dinamit.

  • I vuri dinamitin diçkaje e prishi fare një punë, e shkatërroi që nga themelet.