difteri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DIFTERI f. mjek. veter.

Sëmundje e rëndë ngjitëse, që shfaqet me pezmatim të grykës, të mukozës së fytit e të hundës dhe prek zakonisht të vegjlit; fyt i keq, grykët e bardha. Difteria e shpendëve. Vaksinimi kundër difterisë.