diferencë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

DIFERENCË f. libr.

1. Ndryshim; dallim. Diferencë e madhe (e vogël). Zvogëlohet (rritet) diferenca.

2. edhe mat. Mbetje; ndryshim. Diferenca e dy numrave (e dy madhësive). Diferencat e arkës. fin. deficitet dhe suficitet. Udhëheq me dy pikë diferencë. sport.