Jump to content

detektiv

Nga Wiktionary

DETEKTIV m.

Agjent profesionist i policisë gjurmuese ose agjent profesionist privat në vendet borgjeze që ngarkohet të sqarojë rrethanat e një krimi të ndërlikuar dhe të zbulojë a të fshehë fajtorët, të gjurmojë dikë sipas porosive e interesave të dikujt tjetër etj. Detektiv privat. Film (roman) me detektivë.