damask

Nga Wiktionary

DAMASK m. tekst.

Copë e trashë prej pambuku a mëndafshi, e thurur dendur, me lule a me vizatime në ngjyra të ndryshme, që shkëlqen me shumë nga njëra anë dhe përdoret zakonisht për perde e për mobilie. Damask mëndafshi. Damask për perde (për kolltukë). Vesh me damask.