barngrënës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

== Tekst i trashë

  • ==

=[redaktoni]

Titulli[redaktoni]

=Gjitaret[redaktoni]

=====
===
  1. Bulleted list item
  • Bulleted list item
  • Bulleted list item<nowiki>Vendosni këtu tekstin pa formatim<sub>Vendosni këtu tekstin pa formatim</sub><big><nowiki>Tekst të madhe
Titulli Titulli Titulli
Shembull Shembull Shembull
Shembull Shembull Shembull
Shembull Shembull Shembull

</nowiki></nowiki> ## Dn njeisa kafshe ushqehen me bime dhe quhen konsumator te rendit te pare .Kafshe te tjera ushqehen me kafshe te tjera dhe quhen konsumator ttrete,te katertetje.nje kafsh qe ushqehen me kafsh te tjera quhen grabiqare ose gjatare .Kafshe qe vriten dhe hahen nga kafshe te tjera quhen preja[gjahu]i tyre.Disa shembuj jane;kukuvajka eshte nje shpende grabiqare dh e gjahu i tyre eshte miu.Bretkosa eshte grabiqare,sepse ha insektet duken nxjerr gjuhen e saj ajo ngjit ne te insektet e pasdaj ushqehet me to.gjarperinjte jane grabiqare.Disa e vrasin gjahun e tyre me ane te helmit disa e gelltitihereshe rendit te dyte ,te