bar teshi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Bar teshi bot. - Bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell të degëzuar, me gjethe pendore të çara në buzë dhe me lule të purpurta, që përdoret në mjekësinë popullore për shërimin e teshit a të shpërgëtisë.