Wiktionary:Redaktim i vogël

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Kutia ''Ky është një redaktim i vogël'' është këtu për ta përdorur përdoruesit e WikiFjalorit mund ti shënojnë redaktimet e tyre si të vogla dhe pa ndonjë interes të madhë për të tjerët. Duhet të përdoret kur kuptimi i faqës nuk ka ndryshuar shumë, apo edhe vetem pak. Artikujt e fjalorit edhe ashtu janë të shkurtëra dhe të ngjeshura, kështu që nëse ndërrojmë vetëm pak fjalë mund të ketë një efekt të madhë në faqe, dhe në situata të tilla konsiderohet si mënyrë e keqe për ta shënuar një redaktim të vogël si redaktim të madhë.

Përdor ''Ky është një redaktim i vogël''[redaktoni]

  • Kur ndryshoni vetëm formatimin, ndoshta kryeradhën, apo shtoni ---- mes gjuhëve.
  • Kur korrektoni ndonjë gabim teknik, drejtshkrimin, edhepse kur ka shumë redaktimi mund të ketë efekt grumbullues.
  • Kur verifikoni një përkthim që tashmë është i saktë, dhe kur shtoni një përkthim të ri.

Redaktimet e mëdha përbëjnë[redaktoni]

  • Çdo gjë që ju nuk jeni të sigurt
  • Kur bëni ndyshime në më shumë se një fjali, apo kur ndryshoni kuptimin e definicionit.
  • Kur shtoni informata tek artikulli.