Vjeshta

Nga Wiktionary

VJESHTË .

  • Stina e tretë e vitit që vjen pas verës, stina ndërmjet verës e dimrit, kur ditët fillojnë të zvogëlohen dhe bien gjethet (në gjysmërruzullin verior fillon më 22 shtator e mbaron më 21 dhjetor). Vjeshta e parë shtatori. Vjeshtë e dytë tetori. Vjeshta e tretë nëntori. Vjeshtë e lugë. Ditë vjeshte. Erë vjeshte. Shirat e vjeshtës. Patate vjeshte grurë që mbillet në patate. Mbjelljet e vjeshtes lol. Erdhi kari (hyri) vjeshta. Iku vjeshta.
  • Lule vjeshte bot. shih te LULE,~JA.