Skandinavia

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Skandinavia

  • është një regjion historik dhe gjeografik në qendër të Gadishullit Skandinav në Evropën Veriore, zakonisht konsiderohet e përbërë nga këto vende: Norvegjia, Suedia dhe Danimarka, por disa burime përfshijnë edhe Finlandën dhe Islanda.