Shkupi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shkupi - kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Maqedonisë. Gjatë periudhës ilire, Shkupi ishte kryeqendër e Dardanisë dhe njihej me emrin Scupi. Shqiptarët sot përbëjnë rreth 28 për qind të popullatës së Shkupit. Dikur Shkupi ishte qyteti me popullatën më të madhe shqiptare ne botë.