Proza

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Proza shkurtimisht eshte kthimi i nje poezie te caktuar ne nje tekst pra te kete mesazhin e njejte dhe te mos jete ne vargje por ne rreshta gje kjo qe con ne formimin e paragrafeve pra proza nuk eshte asgje tjeter vecse nje tekst qe eshte kthyer nga poezia duke perdorur pak a shume te njejtat figura letrare.