Kuba

Nga Wiktionary

Kuba

  • është një shtet i cili gjendet në kontinentin e Amerikës Veriore. Republika e Kubës është një arkipelag i Karaibeve qëndrore, ndodhet midis Detit Karaibe, dhe Gjirit të Meksikës si dhe të Oqeanit Atlantik. Në drejtim të veriut ndoodhen Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bahama, në perëndim Meksika, në jug Ishujt Kajman dhe Xhamaika, dhe ne jug-lindje Haiti.