Jump to content

Kolumbia

Nga Wiktionary

Kolumbia

  • zyrtarisht Republika e Kolumbisë, është një shtet në bregun veriperëndimor të Amerikës së Jugut, i kufizuar në veri-perëndim nga Panamaja, në veri nga Deti i Karaibeve në lindje nga Venezuela dhe Brazili, në jug nga Ekuadori dhe Peruja, dhe në perëndim nga Oqeani Paqësor.