Japonia

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Japonia

  • është një shtet ishullor në Azinë lindore. Ndodhet në Oqeanin paqësor, shtrihet në lindje të Detit të Japonisë, Republikës Popullore të Kinës, Koresë veriore, Koresë jugore dhe Rusisë, nga Deti Okhotsk në veri tek Deti i Kinës Lindore dhe Taivani në jug.