Fjalori i muzikës/p

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PRELUDIUMI. Forme instrumentale e cila per here te pare u paraqit ne epoken e Barokut dhe ne ate kohe ndryshe njihej si paraloje e cila perdorej si pjese hyrese per pjeset me te medha instrumentale. Ne Romantizem filloi te vecohej si forme e vetme muzikore dhe e pavarur. Per nga forma perngjan me Etyden dhe kryesisht eshte kenge tre pjeseshe.