Fjalori i muzikës/n

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NOKTURNO Pjese pianistike me tempo te ngadalshme dhe nganjehere mesatare dhe kane karakter lirik. Pjesa e mesme eshte ne tempo me te shpejte. Kryesisht eshte kenge tre pjeseshe e perbere.Shopen eshte i pari qe e paraqiti si forme.