Fjalori i muzikës/e

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ETYDA Pjese instrumentale e cila ka per qellim persosjen interpretuese. Zakonisht formohet nga nje motiv i vetem dhe ne shumicen e kenges eshte kenge tre pjeseshe. Problematikat qe mund ti hasim jane akordet e arpegjuara, nderrimi i gishtave, zbukurimet etj. Kemi edhe llojin e Etydave instruktive te cilat jane lloj koncerti dhe kane me shume rendesi teknike sesa muzikore.