grath

Nga Wiktionary
Versioni i datës 26 prill 2017 09:05 nga OctraBot (diskuto | kontribute) (Bot: Cleaning up old interwiki links)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

GRATH m.

1. Dhëmb i thyer, dhëmb i mprehtë a me majë, që të pengon në gojë. Ia shpon gjuhën grathi. Ka një grath.

2. Dhëmbëz. Grathët e sharrës.

3. Kashta e lirit.

4. Fije kashte ose qime e shkurtër dhe e fortë që të shpon si gjemb, qime e ashpër, kreshtë (e derrit etj.). Grathit e derrit. U shpova te një grath.