mace

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Stampa:gjithashtu

Shqip[redaktoni]

{{}} Wikipedia

Një vendas cat (1)

Shqiptim[redaktoni]

Etimologji 1[redaktoni]

Stampa:etyl Stampa:termi m. , Stampa:termi f. , Stampa:nga etyl Stampa:* termi, Stampa:nga ll. Stampa:termi; përforcuar gjatë Mesme anglisht nga Vjetër Veriut frëngjisht term {{|}} cat, një variant i Vjetër (dhe moderne) French ( (termi | Chat | lang = fr}}, (vonë edhe nga etyl (|) (la) (termi |}} cattus. Ka lidhje me holandisht term {{| kat | lang = nl}}, Stampa:gjermanisht term, Stampa:frëngjisht termi, Stampa:italisht term, dhe spanjisht dhe portugalisht term {{| gato | lang = es}}.

Noun[redaktoni]

Stampa:en-noun

 1. A e zbutur specie Stampa:ibi familjes së maces kafshëve, që zakonisht mbahet si një shtëpi manar.
 2. Çdo ngjashme kafshëve e familjesFelidae , cila përfshin luan s, tigër s, etj
 3. A mustak.
 4. A keqdashës apo i zemëruar femër.
 5. Një lojtar ose tifoz te jazz.
 6. {{}} A detarë të fortë e përdorur për të trajtuar një ngritje të ankorohen në cathead e një anije.
 7. {{}} Detarë tkurrje e o'-cat-nëntë-pilë.
  Nuk ka një dhomë të swing 'cat'.
 8. {{}} Zhargon Një person (zakonisht mashkull); spitullaq (jo-në e saj nënçmues senses), guy, djalë.
 9. {{}} Zhargon Një term i përgjithshëm për një makinë lëviz tokën, që rrjedhin nga vemje si dhe më shumë kohët e fundit nga ris.
 10. {{}} Archaic Një anije me vela shitës i guximshëm Stampa:i.

{{# Archaic |}} panumërueshëm e lojës së "kurth dhe top" (gjithashtu i quajtur "mace dhe qen"). {{# Archaic |}} panumërueshëm e minjsh të lojës së "kurth dhe topin".

Synonyms[redaktoni]
RRJEDH terma[redaktoni]

<! - Leviz përkufizimeve të veçanta pages -> Stampa:rel-top

Stampa:mes rel-

<! - modulim e "shiu i foryë": * ajo bie shi i foryë -->

<! - frazash fillim "e cat e ..." janë të shënuara më lartë, duke filluar me "mace e ..."-->

Stampa:rel-bottom

Shih gjithashtu[redaktoni]

Ushqen e brendshme Cats <! - Më poshtë janë shembuj; pikët e ushqen ekzistojnë ->

Translations[redaktoni]

Stampa:trans-shih

Stampa:trans-shih

Stampa:shih trans-

Stampa:trans-shih

Stampa:checktrans-top

(lojë e minjsh dhe topin, ose kurth vetë, apo të dyja?)

Malay *: Stampa:t + = Malay Stampa:trans-mes

, mačka {{}} f (1)

|}

Verb[redaktoni]

Stampa:en-verb ed

 1. {{}} Për të lundrimit parangë ([e [spirancë]]) nga ana e saj rrjet në mënyrë që të varet në cathead.
 2. {{}} Për të lundrimit shes me një cat-o'-nëntë-pilë.
 3. {{}} Për të zhargon vjella diçka.
Translations[redaktoni]

Etimologji 2[redaktoni]

Abbreviation ecatamaran .

Noun[redaktoni]

Stampa:en-noun

Një # catamaran.

Etimologji 3[redaktoni]

Abbreviation e[[]]. lidh

Noun[redaktoni]

Stampa:en-noun

{{# Informatikë}} A 'lidh' program dhe komandën në Unix që lexon një ose më shumë fotografi dhe drejton përmbajtjen e tyre për një output device.

Verb[redaktoni]

Stampa:en-verb ed

{{# Informatikë}} Per te aplikoni e 'cat' komandën për të (a file). {{# Informatikë | _ | zhargon}} Per te hale sasive të mëdha të të dhënave (një objektiv i papërgatitur) zakonisht nuk me synimin e shfletimit atë me kujdes.

Etimologji 4[redaktoni]

Ndoshta një formë të shkurtuar termi {{|}} kaotike.

Mbiemër[redaktoni]

Stampa:en-adj

{{# Irlanda | informale}} tmerrshme, katastrofike.

 1. Koha ishte 'cat', në mënyrë që ata të kthehen në shtëpi herët.
Usage vëren[redaktoni]

Kjo është e zakonshme në përdorimin fjalim por rrallë duket me shkrim.

Shih gjithashtu[redaktoni]

Anagrams[redaktoni]


== == Indonesian

Noun[redaktoni]

Stampa:infl

 1. Bojatis

== == Irlandez

Shqiptim[redaktoni]

Noun[redaktoni]

Stampa:infl

 1. cat Stampa:italbrac

Lakim[redaktoni]

Stampa:GA-noun-M1

Mutacion[redaktoni]

Stampa:GA mut kundrat


Malay == ==

Etimologji[redaktoni]

Stampa:Chin. Stampa:Hani (Min Nan:chhat)

Noun[redaktoni]

Stampa:infl

 1. Bojatis

== == Rumune

Etimologji[redaktoni]

Stampa:etyl Stampa:termi.

Noun[redaktoni]

Stampa:ro-noun

 1. Kat (kat)

Lakim[redaktoni]

Stampa:ro-noun-n


Scottish Gaelic[redaktoni]

Noun[redaktoni]

Stampa:infl

 1. cat Stampa:italbracDP e Tranportit: cat

e mia: cat time: cat