kafshë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

kafshë (kafshë f. , sh. kafshë, kafsha f., sh. kafshët)

  1. qenie e gjallë, që ka aftësinë të lëvizë vetë dhe të ndiejë, por nuk është në gjendje të mendojë e të veprojë në mënyrë të ndërgjegjshme
    Në ligj në termin kafshë përfshihen edhe shpezët, peshqit dhe bletët, larvat që jetojnë të lira dhe format larvore riprodhuese, por pa përfshirë format fetale ose embronike.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>