dhi

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko
Dhia

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

dhia

 1. Kafshë shtëpiake me brirë, që i ngjanë deles, me bisht të shkurtër dhe qime të drejtë. Mbahet për qumësht, lesh dhe mish. Mashkulli i dhisë është cjapi.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>

Gjuhët më dominante[redaktoni]

 1. Anglisht: goat, shumës goats; transkriptimi: SBA /ɡoŭt/, MBB /ɡəʊt/ Audio:dëgjo origjinal
 2. Gjermanisht: Ziege
 3. Frëngjisht: chèvre
 4. Polonisht: koza
 5. Japonisht: やぎ
 6. Hollandisht: geit
 7. Italisht: capra
 8. Suedisht: get
 9. Portugalisht: cabra
 10. Spanisht: cabra
 1. Rusisht: коза
 2. Kinezisht:
 3. Finlandishte: vuohi
 4. Norvegjisht: geit
 5. Esperanto: kapro
 6. Danisht: ged
 7. Sllovakisht: koza
 8. Hebraisht: עֵז
 9. Çekisht: koza
 10. Hungarisht: kecske
 1. Rumanisht: capră
 2. Katalanisht: cabra
 3. Serbisht: коза
 4. Sllovenisht: koza
 5. Indonezisht: kambing
 6. Bullgarisht: коза
 7. Turqisht: keçi
 8. Ukrainisht: козел
 9. Lituanisht: ožys
 10. Koreanisht: 염소

Gjuhët më jo dominante[redaktoni]

 1. Estonisht: kits
 2. Kroatisht: koza
 3. Galicishte: cabra
 4. Norvegjishte e re: geit
 5. Arabisht:
 6. Malajzishtja: kambing
 7. Persisht: بز
 8. Gjuha Ido:
 9. Tailandishte: แพะ
 10. Gjuha baske: ahuntz
 11. Greqisht: κατσίκα (el)
 12. Neopolitanishte:
 13. Islandishte: geit
 14. Boshnjakisht: koza
 1. Luksemburgisht:
 2. Vietnamishte:
 3. Gjeorgjishte:
 4. Bretonishtja: gavr
 5. Vallonishte:
 6. Maqedonisht: коза
 7. Latinisht: caper
 8. Afrikane:
 9. Sicilishtja: crapa
 10. Serbo-kroatishte: koza
 11. Austrishte:
 12. Haitianishe:
 13. Marathishte:
 14. Korzikishte:
 1. Gjuha Uelhe: gafr
 2. Letonisht: āzis
 3. Ripurianishte:
 4. Bjellorusisht: каза
 5. Tatarishte:
 6. Tagalogishte: kámbing
 7. Bengalishte: ছাগল
 8. Tamilishte: ஆடு
 9. Irlandisht: gabhar
 10. Venecianisht:
 11. Aragonishte: crapa
 12. Azerisht:
 13. Teluguishte: మేక
 14. Kurdisht:
 15. Interlingua: capra