zyrtarizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZYRTARIZËM m. keq.

  • Mbivlerësim i punës që kryhet në zyrë dhe i rolit që luajnë shkresat e aktet zyrtare; kuptimi dhe zbatimi në mënyrë shumë të ngushtë i ligjeve dhe i rregullave të vendosura nga organet shtetërore; qëndrim prej zyrtari a prej burokrati. Frymë (prirje) zyrtarizmi. Shfaqje të zyrtarizmit.