zymbyl

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZYMBYL m. bot.

  • Bimë barishtore me zhardhok të vogël, me gjethe të zgjatura si heshtë, me lule të vogla si hinkë e zakonisht të grumbulluara në tufë, në ngjyrë të kaltër, të bardhë, trëndafili etj. dhe me erë të mirë, që lulëzon në fillim të pranverës. Zymbyl i kaltër (i bardhë). Erë zymbylash. Kanë çelur zymbylat.