zvarritës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZVARRITËS mb.

  • 1. Që lëviz duke u tërhequr zvarrë për tokë; që shtrihet a ngjitet pas diçkaje. Bimë zvarritëse. Kërcell zvarritës. Tërfil zvarritës. Hapa zvarritëse.
  • 2. fig. Që është i ngadalshëm dhe i njëtrajtshëm (për zërin). Zë zvarritës.
  • 3. fig. Që bëhet pengesë për përfundimin me kohë të një pune, që sjell zvarritjen e diçkaje. Qëndrim zvarritës. Veprime zvarritëse.