zurna

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZURNA f. muz.

  • Vegël muzikore me frymë, si fyelli, që zgjerohet nga fundi dhe që ka një pipëz të dyfishtë prej kallami e zakonisht tetë vrima; cyle, surle. I bie zurnasë.
  • La zanatin e zuri zurnanë shih te ZANAT,~I.