zumpara

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZUMPARA f.

  • Pëlhurë e fortë ose letër e trashë, me një shtresë pluhuri të imët rëre, xhami etj., që përdoret për të fërkuar dhe për të lëmuar sende të ndryshme prej druri, prej metali etj. Zumpara e imët (e ashpër). Letër zumparaje. Lëmoj (fërkoj) me zumpara.