zgjua

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZGJUA m.

  • 1. Arkë e posaçme a kosh ku mbahen bletët dhe ku këto bëjnë e vendosin mjaltin; koshere. Zgjua modern (primitiv). Zgjua bletësh.
  • 2. Tërësia e bletëve që rrinë në një arkë të tillë; bletë. I iku një zgjua. Gumëzhijnë si zgjua. U shtua zgjoi.