zgjebe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZGJEBE f. mjek. veter.

  • Sëmundje ngjitëse e lëkurës te kafshët dhe te njerëzit, që shkaktohet nga një parazit dhe shfaqet zakonisht midis gishtave, në bark, në kurriz, në kofshë etj. me puçrra me ujë e me kore, të cilat kruhen shumë; kromë. Zgjebja e qenit (e dhive). Këpusha e zgjebes. Dregëzat e zgjebes. I ra (e zuri) zgjebja. Bar kundër zgjebes. Iu ngjit si zgjebja.
  • Bari i zgjebes bot. shih te BAR,~I I.