zemërthyer

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRTHYER mb.

  • 1. Që nuk i është plotësuar dëshira dhe i është prishur zemra, që i ka mbetur qejfi për diçka dhe është prekur në zemër, zemërprishur.
  • 2. si ndajf. Pa dëshirë, pa qejf, me zemër të thyer. Doli zemërthyer.