zemërtharë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRTHARË mb.

  • 1. Që nuk ka asnjë ndjenjë njerëzore, që i është tharë zemra dhe nuk i vjen keq për asgjë, zemërgur.
  • 2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.
  • 3. ndajf. Pa asnjë ndjenjë mëshire e keqardhjeje, me zemër të tharë.