zemërmadhësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRMADHËSI f.

  • Të qenët zemërmadh, vetia e njeriut zemërmadh, zemërgjerësi, shpirtmadhësi; kund. zemërvogëlsi. E trajtoi (e priti) me zemërmadhësi. Përfitoi nga zemërmadhësia e tij. Zemërmadhësia dhe trimëria janë motra. fj.u.