zemërbutë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZEMËRBUTË mb.

  • Që e ka zemrën të butë e preket shpejt; që i vjen keq për të tjerët dhe ua fal fajet e gabimet, që i mëshiron të tjerët; zemërdhembshur. Baba zemërbutë. Tregohet zemërbutë.