zbekth

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZBEKTH m. veter.

  • Sëmundje ngjitëse e dhenve dhe e dhive, e cila u prek sytë, kyçet e gjinjtë dhe ua prish qumështin e ua bën si hirrë; hirrëz, ngalosë. Vaksina kundër zbekthit. I ka zënë zbekthi dhentë (dhitë).