zahire

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZAHIRE f. kryes. bised.

  • Sende ushqimore që përgatiten e grumbullohen për t'u ruajtur për një kohë të gjatë dhe për t'u përdorur më vonë, zakonisht në dimër; ushqimet e dimrit, tëmotjet. Zahiretë e dimrit. Zahire për kafshët. Vuri (hodhi, futi, mblodhi) zahire. Bëri zahiretë. Ka (ruan, mban) zahire.