zagën

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ZAGËN f.

  • Pjesë are e ngushtë dhe e gjatë, pak më e ngritur në mes, që ka në të dy anët vija kulluese, lehe, vllajë; pjesa e dheut e ngritur midis dy hullive; hulli, brazdë. Zagën gruri (misri, duhani, qepësh, hudhrash). E mbollën në zagna.