xhaketë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

XHAKETË f.

  • Pjesë e sipërme kostumit, me mëngë, me jakë të kthyer, që përpara është e hapur e mbërthehet me kopsa dhe që vishet zakonisht mbi këmishë. Xhaketë e hapur (e mbyllur). Xhaketë e shkurtër (e gjatë). Xhaketë sportive xhaketë shumë e hapur përpara. Xhaketë ushtarake. Xhaketë verore. Xhaketë e lehtë. Xhaketë stofi (doku, lëkure). Xhaketë burrash (grash). Xhaketë me zinxhir. Jaka e xhaketës. Kopsa për xhaketa.