vezir

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

VEZIR m. hist.

  • Nëpunësi më i lartë qeveritar në Perandorinë Osmane dhe në disa vende të Lindjes së Afërt; titull i pashallarëve vendës që kanë sunduar në Shkodër dhe në Janinë në shekujt XVIII e XIX. Veziri i madh kryeministri i ish-perandorisë turke. Veziri i Shkodrës (i Janinës).