vajtoj

Nga Wiktionary
Versioni i datës 23 gusht 2014 14:17 nga 77.195.178.182 (diskuto)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

VAJTOJ kal. dhe jokal.

  • 1. Qaj me zë e me ligje një të vdekur, bëj vaj. Vajtonin të vdekurin (trimin). Gratë vajtonin.
  • 2. fig. Pikëllohem thellë për një fatkeqësi, për diçka të humbur a për fatin e dikujt dhe e shpreh këtë me fjalë etj., qaj. Vajton për fatin e dikujt. Vajtonte të kaluarën.