uragan

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

URAGAN m.

  • 1. meteor. Erë shumë e fuqishme dhe e shpejtë që lëviz si vorbull ajri dhe që shoqërohet me kohë të keqe e reshje të shumta; stuhi e madhe me erë dhe me shi. Uragan i fortë. Qendra e uraganit. Si uragan i fuqishëm.
  • 2. fig. Lëvizje e fuqishme, që merr përpara çdo gjë, stuhi shoqërore. Uragani i revolucionit.